Hur jag skapar motivation i vardagen

study ce-side

Vare sig du pluggar eller bara jobbar så är det alltid användbart att ha ett eget schema att titta på så man vet hur man ligger till. Med några enkla knep så kan du göra din vecka både produktiv, mindre stressig och få mer tid till övers.

1. Sätt upp en strategi.
– När jag studerade var jag dålig på att hålla jämnt tempo och det slutade därmed att jag stress-pluggade dagarna innan provdagen. Helt fel, fungerar för ytterst få personer. Knepet är att lägga upp ett schema. Om du vet att du t.ex. ska studera ett viss antal sidor ur en bok på en bestämd tid, lägg då upp så att du pluggar igenom lika många sidor för var dag. Du kan även, om du har ambition, försöka ligga i framkant och läsa någon sida extra.

2. Ta många, korta pauser.
– Det finns en känd teknik som heter ”Pomodoro”. Denna teknik innebär fokuserat plugg (eller annan syssla) i 25 min, därefter 5 min paus. Efter den tredje rundan så tar du en längre paus på 25-30 min. Fungerar kanonbra i mitt fall – och du lär dig bättre!

3. Träning.
– Glöm inte bort att röra på dig. Ta en runda på spåret eller kör ditt gympass. Träning har ju i stort bara positiv effekt på vårt fysiska men också psykiska samt mentala. Varieras med bra kost såklart!

4. Belöningar.
– Fixar du veckans upplagda schema så måste du belöna dig själv. Köp dig något gott, gå på bio eller gå ut och roa dig. Livet går inte ut på att enbart uppnå mål efter mål. Utan det måste finnas något som väger upp den tid du lägger ner på att uppnå dina mål. Ett bra belöningssystem är nyttigt!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *