5 misstag man måste undvika när man skriver med sin crush på nätet

IMG_0993 kopia copy

Du har fått chansen att snacka med denna tjej/kille som enligt dig är helt perfekt, nice! Personen verkar från början öppen och pratar med dig som vilken annan människa som helst. Men frågan, när vet du att det är läge att fråga om ni ska träffas? Det är lätt hänt att man vill gå händelserna i förväg och drömmer sig bort till det där caféet som ni sitter på och har det grymt bra i varandras sällskap. Men sansa dig och gör inget förhastat, läs igenom dessa tips för att inte gå miste om en den där perfekta tjejen/killen:

1. Försök att inte låta alltför desperat.
– Att inleda en konversation (chat/sms) med flera olika emojis kan få dig att framstå som desperat, framförallt flörtiga emojis. Detta är självfallet beroende på vem du snackar med. Har du turen med dig så har kanske personen du snackar med lika stort intresse av dig och då kommer din inledning vara av mindre betydelse. Men detta är inget du ska förlita dig på. Inled på ett naturligt sätt! Tycker du detta är svårt? – Tänk dig att personen du snackar med är en bra vän till dig, hur snackar ni med varandra?

2. Prata om rätt saker.
– Vad är rätta saker? Kolla på personens info i profilen (om det finns någon), finns det något som hon/han är intresserad av? Träning, foto, festa? Utnyttja dessa intressen när ni snackar, det blir mycket enklare. Jag skulle känna mig uppskattad och glad över att få snacka med någon som vill prata om mina intressen. Detta är en bra start på ett samtal!
Prata för guds skull inte om saker som tynger eller uppfattas deprimerande att prata om: ditt ex, familjebekymmer osv.

3. Komplimanger? Absolut, men begränsa dig.
– Under ert första samtal så kommer det finnas få tillfällen att ge ut komplimanger. Och det är alltid kul att få höra att man gör något bra, eller ser bra ut osv. Komplimanger behöver inte alltid handla om utseende utan kan vara klädstil, intressen, med mera. Att bara kasta ur sig massa komplimanger är ingen bra idé, speciellt inte om de kommer kort efter varandra. Varje gång en ny komplimang ges så får den mindre betydelse. Hur skulle du tycka att det kändes om en person sa en komplimang till dig varje gång efter avslutat en mening? Det känns inte helt rätt, eller hur?

4. Stressa inte personen!
– ”Nu har personen inte svarat på 7-8 timmar, jag kanske borde skriva, hon/han kanske glömde svara”. NEJ, personen har ett liv utanför eran lilla chat och den ska respekteras. Det finns naturliga anledningar till att folk inte svarar, så som jobb, träning, med mera. Så ha tålamod!

5. Våga fråga när tiden är inne!
– När är tiden inte inne? Det märker du av. Besvarar personen dina frågor och ställer följdfrågor? Inte? Då är det troligtvis inte läge ännu och det värsta man kan göra är att fråga ut person som inte verkar intresserad. Men ge inte upp hoppet!
Men om ni har pratat i några dagar och ni verkar klicka? Grymt, då är det dags att göra det ultimata och fråga ut personen! Hur frågar man ut en person? Det är simpelt. Berätta hur du känner kring er konversation, att du tycker han/hon är trevlig och att du skulle vilja lära känna honom/henne bättre. Föreslå en fika som ni kan han på slutet av veckan (kan vara bra att ge personen ett par dagar framåt som ett förslag). Jag tycker det är bättre att ge ett fullständigt förslag, alltså ungefärlig tid/dag och plats, än att enbart fråga om man ska ses. Sen får ni ju självklart göra ändringar efter vad som passar.

Hoppas tipsen var till er nytta och jag önskar er all lycka till med era framtida dejter!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *