Små skitungar som gladeligen kränker Zara Larsson

zara larsson calle engström

Jag tycker att teknikens framfart har gynnat människan – för det mesta. Inte alla som utnyttjar det på rätt sätt och framförallt inte de yngre.

Vi snackar ungar som är 12-15 år gamla. I den här åldern var jag väldigt blyg och det här med internet var inte av något intresse. Dels för att det inte fanns något som hette ”appar” eller ”smartphone” (eller så hade den första kommit just då). Men lever man i de yngre tonåren idag har man en helt annan värld på internet. Vissa är inte sena med att utnyttja detta – genom hot och kränkningar.

Jag hamnade, via en artikel, på Zara Larssons instagram där hon nyligen publicerat en lättklädd bild på sig själv (bilden är nu borttagen men det finns en till, för den som är intresserad). Jag brydde mig inte vad hon skrivit som rubrik på fotot utan blev snabbt chockerad över hatet och kränkningarna som fanns i kommentarerna: ”Slyna”, ”Hora”, ”Du är äcklig, hoppas att du dör” osv. Vad är det som är det värsta med detta? Jo, dessa kommentarer är skriva av BARN.

Jag konfronterade en skitunge (ursäkta benämningen) i kommentatorsfältet vars namn inte behöver nämnas, men säkert 13-14 år gammal. Han skrev i en kommentar till Zara att ”Kvinnor är bara till för att föda barn. Inse. (…) Haha, vi kommer ta dig i grupp”. Jag brukar inte kommentera andras uttalandet men är man så ung (och så dum) så kan jag inte låta bli. Jag frågar vad personen skulle tycka ifall hans syster (snappade upp infon från hans instagram) skulle bli, citat ”tagen i grupp”. Jag nämnde ett flertalet andra saker som han nämnt och frågade han helt enkelt om varför han betedde sig som han gjorde.

Nu vart den unga killen tyst. Det slutade med att han tog bort sin kommentar, till slut.
Men det är så jäkla trist att behöva lära upp unga hur man ska bete sig på internet. Så fort det blir mothugg så kan de inte stå för det dem har sagt. Varför måste man då från första börja lägga ut en sådan vidrig kommentar. Dagens unga borde lära sig av de äldre som lärde sig i unga dar att respektera varandra. Några, och inte alla, av dagens barn verkar inte ha förstått vad dessa kommentarer har för innebörd. Så snälla, lär de yngre om vad som är rätt. Gör som jag, skriv en kommentar till en som skriver fula saker och bara fråga: varför skriver du dessa saker? Vad får du ut av detta?

Nej, nu orkar jag inte klaga längre. Jag tror jag fick ut det mesta. Så, bete er nu – barn som vuxna. Behandla varandra med respekt och sluta för guds skull att hata på andra.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *